Update werkzaamheden: LED-verlichting (27-09-2024)

Een langgekoesterde wens van veel ONDO’ers is een vernieuwing van de LED-verlichting op het hoofdveld. Het bestuur heeft daarom op een eerdere jaarvergadering de leden gevraagd om budget toe te kennen voor een investering in nieuwe LED-verlichting. Eind 2023 hebben oriënterende gesprekken plaatsgevonden met leveranciers en de gemeente Asten om tot een plan van aanpak te komen. Na verschillende offertes te hebben mogen ontvangen van partijen heeft het bestuur van ONDO, in goed overleg met de gemeente Asten, ervoor gekozen om de opdracht te verstrekken aan VDL Mast Solutions, uit Oss.

In mei van dit jaar heeft het bestuur formeel de gunningsopdracht en overeenkomst getekend met VDL. Hoewel het streven was om de werkzaamheden kort voor de zomerperiode nog te beginnen is dit helaas niet mogelijk gebleken. De werkzaamheden zijn echter op 10 september jl. van start gegaan.

Update werkzaamheden
De werkzaamheden van VDL zijn zo goed als afgerond. De graafwerkzaamheden zijn voltooid, de nieuwe palen staan en de lichtinstallaties zijn op de palen gemonteerd. De meetkast is daarnaast aangepast. Wat nog resteert is de technische programmering van de lampen. Hiervoor heeft VDL de expertise van een gespecialiseerd bureau moeten inschakelen, en dat zal daarom nog enkele weken op zich laten wachten. Het kan daardoor zijn dat lampen in het begin wat knipperen wanneer ze worden aangezet. We wijzen leden er op dat er daarom in de komende week enige hinder kan worden ondervonden door de uitvoering van deze werkzaamheden. Uiteraard probeert VDL eventuele hinder tot een minimum te beperken. We begrijpen dat dit vervelend kan zijn, maar deze overlast zal van korte duur zijn. VDL heeft aangegeven dat het de werkzaamheden zo snel mogelijk wil kunnen afronden (maar dit is uiteraard mede afhankelijk van het weer of andere onvoorziene omstandigheden).

Het bestuur van ONDO verzoekt met klem alle leden daarnaast om van eventuele werkmaterialen of spullen die nog op het sportpark (tijdelijk) gestald worden af te blijven.

Voor eventuele vragen over de werkzaamheden kan contact worden gezocht met onze terreinbeheerder, Fons Klein Zieverink, of spreek een trainer of bestuurslid aan.

Enkele foto’s van de werkzaamheden